Technology – Finance

Menaxheri i BTech dha leksion mbi

teknologjine për NMV-të

Kreshnik Skënderi, Partner Menaxhues i BTech, mbajti një leksion mbi zgjidhjet e bazuara në cloud për NMV-të si pjesë e projektit “SMART ADRIA Blue Growth”, duke theksuar përfitimet e fleksibilitetit, shkallëzueshmërisë dhe aksesueshmërisë. Ai gjithashtu theksoi rëndësinë e sigurisë kibernetike dhe të pasurit një zgjidhje të integruar për të gjitha nevojat e biznesit. Kreshniku përfundoi duke theksuar nevojën për transformim dixhital dhe inovacion për të qëndruar konkurrues në mjedisin e sotëm të biznesit me ritme të shpejta.

Kreshnik Skenderi, Europe House, Blue Economy, Technology SME

Digitalize your Business

Kreshnik Skënderi, Partner Menaxhues i BTech, së fundi ka mbajtur një leksion mbi përfitimet e zgjidhjeve të bazuara në cloud për ndërmarrjet e vogla dhe të mesme (SME). Leksioni ishte pjesë e Projektit ndërterritorial “SMART ADRIA Blue Growth”, mbështetur nga Programi INTERREG IPA CBC Itali-Shqipëri-Mali i Zi, bashkëfinancuar nga fondet e BE-së, zbatuar nga partnerë italianë, malazezë dhe shqiptarë. Ngjarja u mbajt në Europe House dhe morën pjesë shumë NVM.

Gjatë leksionit, Kreshniku theksoi avantazhet e zgjidhjeve të bazuara në platforma cloud për SME-të, si rritja e fleksibilitetit, shkallëzueshmërisë dhe aksesueshmërisë. Ai theksoi nevojën që SME-të të jenë të shkathëta, efikase dhe të adaptueshme në botën e sotme të biznesit me ritme të shpejta, dhe se si zgjidhjet e bazuara në cloud mund t’i ndihmojnë ato të arrijnë këto qëllime.
Arkitektura e bazuar në cloud u mundëson NMV-ve të aksesojnë të dhënat dhe aplikacionet e tyre nga çdo pajisje, në çdo kohë dhe kudo. Kjo mund të jetë veçanërisht e dobishme për NMV-të me punonjës në lokacione të ndryshme ose vendndodhje të shumta, pasi u mundëson atyre të bashkëpunojnë dhe të komunikojnë në mënyrë më efektive.

Kreshniku foli edhe për përfitimet e të pasurit të një zgjidhjeje të integruar për të gjitha nevojat e biznesit. Ai sugjeroi që bizneset kanë nevojë për zgjidhje gjithëpërfshirëse. NVM-të mund të kenë nevojë për një gamë të gjerë aplikacionesh, si planifikimi i burimeve të ndërmarrjes (ERP), menaxhimi i marrëdhënieve me klientët (CRM), pikat e shitjes (POS), fiskalizimi, mikpritja, tregtia elektronike, zgjidhjet e burimeve njerëzore dhe shërbimet e kontabilitetit. Në Shqipëri është e vështirë dhe shumë e shtrenjtë të gjesh këto lloj shërbimesh nga një ofrues. Btech i ka integruar të gjitha këto shërbime në një zgjidhje dhe u mundëson NMV-ve të menaxhojnë të gjitha operacionet e tyre në një vend, duke kursyer kohë dhe para.

Në pjesën e fundit të këtij leksioni, Kreshniku foli edhe për rëndësinë e sigurisë kibernetike për NMV-të dhe se si arkitektura e bazuar në cloud mund t’i ndihmojë NMV-të të mbrojnë të dhënat dhe aplikacionet e tyre nga kërcënimet kibernetike. Ai zhvilloi një lojë interaktive për të ndihmuar audiencën të kuptojë lloje të ndryshme të kërcënimeve kibernetike dhe të mësojë se si të marrë masa kundër tyre.

Kreshniku theksoi rëndësinë e zbatimit të politikave të forta të fjalëkalimeve, përdorimin e vërtetimit me dy faktorë dhe përditësimin e rregullt të softuerit për të parandaluar sulmet kibernetike. Ai gjithashtu theksoi se zgjidhjet e bazuara në cloud mund të jenë një mënyrë e thjeshtë dhe efektive për NMV-të për të përmirësuar qëndrimin e tyre të sigurisë kibernetike, pasi ato ofrojnë veçori të avancuara të sigurisë, si kriptimi dhe vërtetimi me shumë faktorë, që mund të integrohen lehtësisht në operacionet e tyre. Duke shfrytëzuar fuqinë e zgjidhjeve të bazuara në cloud me veçori të avancuara sigurie, NMV-të mund të mbrojnë të dhënat dhe aplikacionet e tyre të vlefshme nga kërcënimet kibernetike dhe të sigurojnë vazhdimësinë e biznesit.

Në mbyllej e leksionit, Kreshniku shprehu kënaqësinë e tij që ishte pjesë i seminarit dhe të kishte mundësinë të ndajë njohuritë e tij me profesionistët, profesorët dhe studentët e NVM-ve. Ai ishte i impresionuar nga niveli i angazhimit të audiencës dhe dëshira e tyre për të mësuar më shumë se si të integrojnë zgjidhje të reja në bizneset dhe institucionet e tyre. Kreshniku përsëriti rëndësinë e përqafimit të transformimit dixhital dhe inovacionit për të qëndruar konkurrues në mjedisin e sotëm të biznesit me ritme të shpejta. Ai përfundoi duke falenderuar organizatorët e seminarit dhe Programin INTERREG IPA CBC Itali-Shqipëri-Mali i Zi për mbështetjen e nismave që nxisin rritjen e NMV-ve dhe kontribuojnë në zhvillimin e Ekonomisë Blu.

Drejtoni biznesin tuaj dhe rritni produktivitetin tuaj me BTech Studio – platforma gjithëpërfshirëse që kombinon shërbimet e kontabilitetit dhe zgjidhjet thelbësore softuerike për të ndihmuar NMV-të tuaja të kenë sukses!

#Microsoft #BTech #BTechStudio #ERP #BusinessCentral #CRM #POS #Fiscalization #Hospitality #Distribution #OfflineSolutions